Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest JO 15-1 – Hercules JO 15-1  2-0  (0-0)

Maandag 27 november 2017

Na de onnodige nederlaag vorige week tegen koploper Hoogland kwam afgelopen zaterdag de JO 15-1 van Hercules op bezoek. De Utrechtse ploeg beschikt over een paar goede voetballers maar fysiek hadden wij de overhand. Bij balbezit van ons trok de ploeg uit Utrecht zich terug tot vlak voor de middenlijn en opnieuw bleven wij volharden om daar voetballend door heen te komen. Dan moet je veel bewegen en dat deden wij voor rust dus niet. De wedstrijd werd begonnen zonder Felix geblesseerd en Joep mocht op de bank beginnen omdat hij te weinig getraind had. De nog niet helemaal fitte Gijs zat ook op de bank evenals Bryan en de twee jonkies Sem en Berke. De eerste 20 minuten was de wedstrijd gelijkwaardig en hadden wij grote moeite om tot behoorlijk voetbal te komen. De ene keer dat we wel gevaarlijk werden was op het moment dat wij via de zijkanten aanvielen. In de rust duidelijk gemaakt waar de ruimtes lagen. Met drie verse krachten werd de tweede helft aangevangen. Bryan verving Antwan , omdat deze al geel had. Joep kwam erin voor Selim en Berke kwam erin op links voor Gianni die zijn dag niet had. Na 2 minuten was het al raak. Na een goede actie aan de zijkant en een prima voorzet van Joep scoorde Matthieu een prachtig kopdoelpunt. Een verdiende voorsprong die eigenlijk in de tweede helft niet meer in gevaar kwam. Een kwartier voor tijd kwamen Sem en Gijs de ploeg versterken. En na een voorzet van Bryan scoorde Sem met zijn eerste balcontact een schitterend kopdoelpunt. Hierna bleven wij de betere ploeg zonder nog echt gevaarlijk te worden. Al met al een prima overwinning. Komende week wacht de volgende tegenstander Buiksloot uit Amsterdam.